En Lezzetli Bayram Kavurması Kendi Yağında Yapılanı

Kurban Bayramının baş tacı kavurmanın en lezzetlisi, kendi yağında yapılanı. Bazı yörelerde ‘sızgıt denilen kavurma, kendi yağında kavrulduğu için uzun süre saklanıp tüketilebilme özelliğine de sahip.

En Lezzetli Bayram Kavurması Kendi Yağında Yapılanı
  • 21 August 2018, Tuesday 10:36
Kurban Bayramının baş tacı kavurmanın en lezzetlisi, kendi yağında yapılanı. Bazı yörelerde ‘sızgıt denilen kavurma, kendi yağında kavrulduğu için uzun süre saklanıp tüketilebilme özelliğine de sahip.
Kavurma, yüzlerce yıldır Türk kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden, etin bol olduğu Kurban Bayramlarının da baş tacı. İşletme sahibi Hatice Erkana göre ise baş tacı kavurmanın en lezzetlisi kendi yağıyla yapılanı.

Eskiden küplerde saklanırdı
Bazı yörelerde ‘sızgıt adı verilen kavurmanın, yüzlerce yıl önce keşfedilmiş bir saklama yöntemi olduğunu söyleyen Erkan, eskiden küplerde saklanan kavrulmuş etlerin, şimdilerde saklama kapları ya da tencerelerde buzdolabında tutulabileceğini ifade etti. Kavrulmuş etin arzu edildiği zaman yemeklerde ya da sade olarak tüketilebileceğini belirten Erkanın kavurma tarifi şu şekilde:
Kuşbaşı haline getirilmiş kuyruk yağları önceden ısıtılmış tencereye atılır ve yüksek ateşte sotelenir. Ardından kısık ateşte iyice eritilen kuyruk yağına, kuşbaşı doğranmış etler ilave eldir. Etler, önce yüksek ateşte, ardından suyunu salması için kısık ateşte pişirilir. Tencerenin ağzı kapatılır ve kuyruk yağıyla kavrulan etlerin suyunu çekmesi beklenir. Ardından tuz ve isteğe göre kekik eklenir. Kavurma servisi için, pilav, kuru soğan, taze biber ve yine arzuya göre dilimlenmiş domates tercih edilebilir.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık