Eruhta Pekmez Yapımına Başlandı

Siirtte ateş üzerindeki kazanlarda kaynatılarak imal edilen organik pekmezin yapımına başlandı.

Eruhta Pekmez Yapımına Başlandı
  • 03 September 2018, Monday 10:09
Siirtte ateş üzerindeki kazanlarda kaynatılarak imal edilen organik pekmezin yapımına başlandı.
Eruh kent merkezinde ikamet eden Abdullah Çelik adlı üzüm üreticisi, kış aylarında yaygın olarak tüketilen katkısız ve organik üzüm pekmezinin doğal enerji deposu olduğunu söyledi. Toplanan üzümlerin hazırlanan havuzlarda ezdirilerek, önce şurup haline getirildiği aktaran üzüm üreticisi Çelik, Daha sonra ateş üzerinde koyulan kazanlarda 12 saat boyunca ateşte kaynatarak pekmez haline dönüşüyor. Ürettiğimiz katkısız, doğal ve enerji deposu pekmezi daha sonra Siirtteki firmalara satıyoruz. Kilosu 25 ile 30 arasında değişen pekmez Siirtin yanı sıra il dışından da rağbet görüyor. Özellikle soğuk kış aylarında yoğun tüketiliyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık