Kadınların Tarhana Mesaisi Başladı

Özellikle kış sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında olan tarhana için Eskişehirli kadınlar kolları sıvadı.

Kadınların Tarhana Mesaisi Başladı
  • 30 July 2018, Monday 11:42
Özellikle kış sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında olan tarhana için Eskişehirli kadınlar kolları sıvadı.
Eskişehirde ev tarhanası için kadınlar mesaiye başladı. Ev tarhanasının hazırlanıp kurutulması için en uygun zaman olan Temmuz - Ağustos aylarında kışın tüketilmek üzere tarhana hazırlığı yapılıyor. Sarıcakaya Güneyköy Mahallesinde bir araya gelen kadınlar da kışlık tarhanalarını hazırlıyor. İmece usulü yapılan ev tarhanası, birçok işlemden geçtikten sonra sofralarda yer alıyor.
Mayalanma süresi sonunda tarhananın gölgede kurutulmaya bırakıldığını aktaran Güneyköylü ev hanımları, “Bizler de annelerimizden nasıl görüp öğrendiysek gelecek nesillerimize de biz bu şekilde aktarmaya devam ediyoruz. Bu geleneklerimizin, örf ve adetlerimizin devam ettirilmesi gerekiyor. İnsanın kendi eliyle yaptığı bir başka oluyor. Kışlık ürünlerimizin hemen hemen hepsini biz kendimiz yapıyoruz. Burada imece usulü ile kışlık soframızın baş tacı tarhanayı yapmak için bir araya geldik. Kış mevsimi başlamadan yaz aylarında tarhana yapmak bizim kültürümüzden geliyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık