Kızılcık Tarhanası Yere Serilerek Kurutuluyor

Kütahyanın Hisarcık ilçesinde ev hanımları kızılcık meyvesinden yaptıkları yöresel çorbalardan ekşi tarhana hamurunu açık alanlara serdikleri bezlerin üzerinde kurutuyorlar.

Kızılcık Tarhanası Yere Serilerek Kurutuluyor
  • 29 August 2018, Wednesday 12:56
Kütahyanın Hisarcık ilçesinde ev hanımları kızılcık meyvesinden yaptıkları yöresel çorbalardan ekşi tarhana hamurunu açık alanlara serdikleri bezlerin üzerinde kurutuyorlar.
Kızılcık tarhanasının diğer adıyla ekşi tarhananın doktor çorbası olarak da bilindiğini ifade eden ev hanımı Fatma Çakır,” Kızılcık meyvesini kaynatıp un ile karıştırarak yaptığımız şifa kaynağı ekşi tarhana hamurunu boş alanlara bez üzerine sererek ovma derecesine gelinceye kadar güneşte kurutuyoruz. Daha sonra kuruyan hamuru mahallede bulunan hanımlarla birlikte imece usulü ovarak toz haline getirip kavanozlara doldururuz. Toz haline getirilen tüketime hazır ekşi tarhana kendine has ekşi bir tada sahiptir. Böbrek ve idrar yolu rahatsızlıklarına faydalı olduğu bilinen ekşi tarhanayı evlerimizden hiç eksik etmeyiz. Hasta ve iştahsız olduğumuz zamanlarda bu çorbayı tercih ettiğimiz için ekşi tarhana yöremizde doktor çorbası olarak ta bilinir”dedi.(MA-EFE)

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık