Koyunların Tuz Ve Su Keyfi

Erzincanda geçimini küçükbaş hayvancılıkla sağlayan Şavak Aşireti mensupları, yıllardır süregelen koyun tuzlama geleneğini sürdürüyor.

Koyunların Tuz Ve Su Keyfi
  • 27 August 2018, Monday 13:08
Erzincanda geçimini küçükbaş hayvancılıkla sağlayan Şavak Aşireti mensupları, yıllardır süregelen koyun tuzlama geleneğini sürdürüyor.
Küçükbaş hayvan üreticileri en az haftada bir defa taşların üzerine tuz dökerek koyun sürülerinin tuz ihtiyacını gideriyor. Böylece Erzincan tulum peynirinin daha da lezzetlenmesini sağlıyor.
Küçükbaş hayvan üreticisi Halil Küçükkaya, koyunlarına tuz vererek hem verimi arttırdıklarını hem de meşhur Erzincan Tulum Peynirinin lezzetine lezzet kattıklarını söyledi. Küçükkaya, “Bizler haftada bir defa koyunlarımıza tuz veriyoruz. Tuz vermesek hayvanlarımızın iştahları kesiliyor ve yeteri kadar beslenemiyorlar ve bu durum sütün azalmasına neden oluyor. Ayrıca tuz verdiğimiz zaman bu durum tulum peynirimizin tadına da yansıyor. Hayvanların haftada en az bir defa tuzlamak Erzincan tulum peynirinin lezzetine lezzet katıyor. Atalarımızdan gelen bu geleneği bu mesleği icra ettiğimiz sürece devam ettireceğiz” dedi.
Tuzlarını yiyen koyun sürüleri daha sonra ise su kaynaklarına akın ediyor. Tuzun etkisiyle susayan koyunlar, doğal kaynaklardan su ihtiyaçlarını gideriyor ve iştahla otlamaya başlıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık