Portekiz Mutfağına ‘Türk Eli Değdi
KAHRAMANMARAŞ (İHA) ?? Kahramanmaraşta bu yıl 5incisi düzenlenen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarında Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemirin kaleme aldığı “Kahramanmaraştan Lizbona Lezzet Yolculuğu” adlı kitabının tanıtımı yapıldı.

KAHRAMANMARAŞ (İHA) ?? Kahramanmaraşta bu yıl 5incisi düzenlenen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarında Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemirin kaleme aldığı “Kahramanmaraştan Lizbona Lezzet Yolculuğu” adlı kitabının tanıtımı yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoçun daveti üzerine Kahramanmaraşa gelen Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir, Portekiz Ankara Büyükelçi Vekili Vasco Seruya ve dünyaca ünlü şeflerden Cüneyt Asan ile Kahramanmaraşın damak tadını başkent Lizbona taşıdı. Fikret Özdemir ve Cüneyt Asan, davetlilere Kahramanmaraşın gastronomideki bazı yemeklerin tanıtımını yaptı.
Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir, yaptığı konuşmasında “Bir Kahramanmaraşlı olarak bu lezzetleri bir araya getirdim. Hiçbir yere gitmedi buraya geldi. Neden? Cüneyt Asan, ‘Sen büyük bir iş yapıyorsun, biz seni destekliyoruz, ülkemin ve Kahramanmaraşın arkasındayım dedi ve geldi. Kendisi etin duayeni. Biz yemek yapıyorsak oda eti yapıyor. Helal olsun diyorum” dedi.
Şef Cüneyt Asan ise, “Biz bir ekibiz. Ekip olarak birlikte hareket ettiğimiz için beraberiz. Ve şuanda yan yanayız. Eğer farklı düşünseydik, birimiz orda birimiz başka yerde olabilirdik. Biz bu ekip ruhunu devam ettirirsek, bunlar olacak. Eğer ülkenizi seviyor ve anlatmak istiyorsanız, bunun bir numaralı yolu ve silahı yemektir, gastronomidir” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoçun daveti üzerine Kahramanmaraşa gelen Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir, Portekiz Ankara Büyükelçi Vekili Vasco Seruya ve dünyaca ünlü şeflerden Cüneyt Asan ile Kahramanmaraşın damak tadını başkent Lizbona taşıdı. Fikret Özdemir ve Cüneyt Asan, davetlilere Kahramanmaraşın gastronomideki bazı yemeklerin tanıtımını yaptı.
Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir, yaptığı konuşmasında “Bir Kahramanmaraşlı olarak bu lezzetleri bir araya getirdim. Hiçbir yere gitmedi buraya geldi. Neden? Cüneyt Asan, ‘Sen büyük bir iş yapıyorsun, biz seni destekliyoruz, ülkemin ve Kahramanmaraşın arkasındayım dedi ve geldi. Kendisi etin duayeni. Biz yemek yapıyorsak oda eti yapıyor. Helal olsun diyorum” dedi.
Şef Cüneyt Asan ise, “Biz bir ekibiz. Ekip olarak birlikte hareket ettiğimiz için beraberiz. Ve şuanda yan yanayız. Eğer farklı düşünseydik, birimiz orda birimiz başka yerde olabilirdik. Biz bu ekip ruhunu devam ettirirsek, bunlar olacak. Eğer ülkenizi seviyor ve anlatmak istiyorsanız, bunun bir numaralı yolu ve silahı yemektir, gastronomidir” diye konuştu.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!