Üzüm Pekmezi Yapımı Başladı

Gaziantepte bağlarda üzümlerin toplanmasıyla pekmez yapımına başlandı.

Üzüm Pekmezi Yapımı Başladı
  • 01 September 2018, Saturday 13:41
Gaziantepte bağlarda üzümlerin toplanmasıyla pekmez yapımına başlandı.
Gaziantepte üzümle ün yapmış İslahiye Ovasında bağların bozulmasıyla birlikte kalan üzümler toplanarak üzüm pekmezi yapımına başladı. Toplanan üzümler, özel hazırlanan çuvallara konularak, havuzlarda ezilerek şıraları çıkartılıyor. Harlı ateşlerde kaynatılan üzümler, soğuşma işleminin ardından tekrar süzülerek yeniden ateşte uzun süre kaynatılarak, pekmez haline getiriliyor.
Üzüm pekmezi yapan Münevver Özkurt (65), hayli zahmetli olan üzüm pekmezinin kilosunun 15-20 TL arasında satıldığını belirterek, Bu sene üzüm rekoltesi düşük. Bunun nedeninin bağlarda görülen hastalık olduğu söyleniyor. Her 8 ile 10 kilo üzümden uzun çabalar ile 1 kilo üzüm pekmezi elde ediyoruz. Bu pekmezlerini kışlık yetecek kadar kendimiz için ayırıyoruz. Geriye kalanlarını ise satıyoruz diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık