Adıyamanlılar, Patent Sevincini Sıra Gecesi Havasında Kutladı

Etsiz çiğ köfte coğrafi işaret tescilinin Adıyamana verilmesi, Adıyamanlılar tarafından sevinçle karşılandı. Adıyamanlılar patent sevincini sıra gecesi havasında çiğ köfte yaparak kutladı. Düzenlediği programla Adıyamanlıları bir araya getiren Etsiz Çiğ köfteciler Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Sait Aybak, Biz Adıyamanlılar çiğ köfteyi sanayileştirdik, markalaştırdık. Çiğ köfteyi bütün Türkiyeye tattırdık. Hatta Türkiye sınırları dışına da bunu taşıdık. Doğal katkısız, renklendirici, tatlandırıcı kullanmadan üretim yapmaktayız dedi.

Adıyamanlılar, Patent Sevincini Sıra Gecesi Havasında Kutladı
  • 31 July 2018, Tuesday 15:30
Etsiz çiğ köfte coğrafi işaret tescilinin Adıyamana verilmesi, Adıyamanlılar tarafından sevinçle karşılandı. Adıyamanlılar patent sevincini sıra gecesi havasında çiğ köfte yaparak kutladı. Düzenlediği programla Adıyamanlıları bir araya getiren Etsiz Çiğ köfteciler Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Sait Aybak, Biz Adıyamanlılar çiğ köfteyi sanayileştirdik, markalaştırdık. Çiğ köfteyi bütün Türkiyeye tattırdık. Hatta Türkiye sınırları dışına da bunu taşıdık. Doğal katkısız, renklendirici, tatlandırıcı kullanmadan üretim yapmaktayız dedi.
Yıllardır süren çiğ köfte kimin tartışması, geçtiğimiz günlerde Türk Patent ve Marka Kurumunun kararıyla sona ermişti. Etsiz çiğ köfte coğrafi işaret tescilinin Adıyamana verilmesi, Adıyamanda sevinçle karşılandı. Adıyamanlılar, Etsiz Çiğ köfteciler Derneği (ÇİĞDER)nin düzenlediği programda bir araya geldi. Programa, Etsiz Çiğ köfteciler Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Sait Aybak, Kahta Çiğ Köfte sahibi Orhan Güzelaydın, Oses Çiğ Köfte Genel Müdürü Hasan Yaşar ve çok sayıda Adıyamanlılar katıldı. Adıyamanlılar sıra gecesi havasında çiğ köfte yaparak patent sevincini kutladı.
“Çiğ köfteyi bütün Türkiyeye tattırdık”
Çiğ köfteyi hem Türkiye hem de yurt dışına tattırdıklarını söyleyen Etsiz Çiğ köfteciler Derneği (ÇİĞDER) Sait Aybak, ”2000 yılların öncesine kadar çiğ köfte meze olarak tüketilen bir yiyecekti. Biz Adıyamanlılar bunda ön ayak olduk ve çiğ köfteyi sanayileştirdik, markalaştırdık. Çiğ köfteyi bütün Türkiyeye tattırdık. Hatta Türkiye sınırları dışına da bunu taşıdık. Şuan itibariyle baktığımız zaman Türkiyenin bütün illerinde, ilçelerinde beldelerinde hatta köylerinde bile çiğ köfte satış noktalarımız var. Bunun öncüleri de biz Adıyamanlılarız. Madem öncü biziz neden bunu Adıyamanlılara tescil ettirmeyelim diye düşündük. Dernek olarak 2015 yılında patent enstitüsüne başvurduk ve bugün itibari ile de bu belgemizi almış bulunmaktayız” diye konuştu.
“Doğal katkısız, renklendirici, tatlandırıcı kullanmadan üretim yapmaktayız”
“Doğal katkısız, renklendirici, tatlandırıcı kullanmadan üretim yapmaktayız” diyen Başkan Aybak, “Bizler etsiz çiğ köfte üretiyoruz. Aynı zamanda bakanlığımızın bizlere vermiş olduğu genelgeye göre üretim yapmaktayız. Doğal katkısız, renklendirici kullanmadan, tatlandırıcı kullanmadan üretim yapmaktayız. Tamamen organik. Türkiyede tüketilen yiyeceklerin içinde en doğalı sağlıklısı çiğ köfte” şeklinde konuştu.
“Diğer illerin de bunu hoş görmesini temenni ediyoruz”
Güneydoğuda bulunan illerden gelen tepkilerden de söz eden Başkan Aybak, “Başta Şanlıurfa olmak üzere gerek Elazığ olsun, gerek Gaziantep olsun, gerek Kahramanmaraş olsun özellikle Güneydoğudaki bazı illerden ciddi ve büyük tepkiler aldık ama haklı gururu Adıyamanlıların çünkü çiğ köfte sektörünün yüzde 85i Adıyamanlılardan oluşmakta. Diğer illerinde bunu hoş görmesini temenni ediyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık