En Lezzetli Şölen
Tekirdağda düzenlenen Köfte Şenliğinde Trakyanın ünlü köftecileri bir araya geldi. Şölende düzenlenen panelde Trakya köftelerinin sırları anlatıldı.

Tekirdağda düzenlenen Köfte Şenliğinde Trakyanın ünlü köftecileri bir araya geldi. Şölende düzenlenen panelde Trakya köftelerinin sırları anlatıldı.
Tekirdağın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen Trakya Köfte Şenliği, özel bir bağ evinde gerçekleşti. Şenliğe, Trakyanın ünlü köftecilerinin yanı sıra akademisyenler, mutfak profesyonelleri, gurmeler ve yazarlar katıldı.
Trakya Köftelerinin Sırları adlı panele Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ali Çakır, Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral ile Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Ahmetbey ve Uzunköprüden köfte ustaları katıldı.
Panelde Hayvansal üretimde coğrafi işaretler başlıklı bir sunum yapan Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Soysal, dünya ve Türkiyeden örnek uygulamalar ve konuyla ilgili yürütülen çalışmalardan güncel bilgi ve verileri anlattı.
Yöresel ürünler ve coğrafi işaretleme konusundaki ödüllü çalışmaları ve öncü faaliyetleriyle bilinen YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ise ideal coğrafi işaretler sisteminin kurulmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, Türkiyenin ulusal tarım politikasının oluşturulması gerektiğini belirtti.
Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral da hem Trakya hem de Türkiye genelindeki et ve besi hayvanı yetiştiriciliği üzerindeki araştırma ve çalışmalarından elde ettikleri sonuçları anlattı.
Et seçimi ve köfte pişirme anlatıldı
Panelde et seçiminden köfte yapım tekniklerine, kendilerine özgü geleneksel köfte hazırlama ve pişirme metotlarını anlatan ustalar, köfte ve et hakkında soruları da yanıtladı. Şenliğe katılan davetliler birbirinden lezzetli köftelerden tattı.
Tekirdağ, Edirne ve Kırklarelinden gelen ustalar lezzetleriyle Trakya Köfte Şenliğine katılım sağladı.
Tekirdağın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen Trakya Köfte Şenliği, özel bir bağ evinde gerçekleşti. Şenliğe, Trakyanın ünlü köftecilerinin yanı sıra akademisyenler, mutfak profesyonelleri, gurmeler ve yazarlar katıldı.
Trakya Köftelerinin Sırları adlı panele Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ali Çakır, Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral ile Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Ahmetbey ve Uzunköprüden köfte ustaları katıldı.
Panelde Hayvansal üretimde coğrafi işaretler başlıklı bir sunum yapan Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Soysal, dünya ve Türkiyeden örnek uygulamalar ve konuyla ilgili yürütülen çalışmalardan güncel bilgi ve verileri anlattı.
Yöresel ürünler ve coğrafi işaretleme konusundaki ödüllü çalışmaları ve öncü faaliyetleriyle bilinen YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ise ideal coğrafi işaretler sisteminin kurulmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, Türkiyenin ulusal tarım politikasının oluşturulması gerektiğini belirtti.
Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral da hem Trakya hem de Türkiye genelindeki et ve besi hayvanı yetiştiriciliği üzerindeki araştırma ve çalışmalarından elde ettikleri sonuçları anlattı.
Et seçimi ve köfte pişirme anlatıldı
Panelde et seçiminden köfte yapım tekniklerine, kendilerine özgü geleneksel köfte hazırlama ve pişirme metotlarını anlatan ustalar, köfte ve et hakkında soruları da yanıtladı. Şenliğe katılan davetliler birbirinden lezzetli köftelerden tattı.
Tekirdağ, Edirne ve Kırklarelinden gelen ustalar lezzetleriyle Trakya Köfte Şenliğine katılım sağladı.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!