Yabancı Öğrenciler Busmekte
Dünyanın dört bir yanından Bursaya gelen yabancı misafirler, BUSMEK Merinos Kurs Merkezinde çini tabak boyadı, Mesleki Eğitim Merkezinde dolma sardı, mantı ve pasta yaptı.

Dünyanın dört bir yanından Bursaya gelen yabancı misafirler, BUSMEK Merinos Kurs Merkezinde çini tabak boyadı, Mesleki Eğitim Merkezinde dolma sardı, mantı ve pasta yaptı.
BUSMEK, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi ve Yunus Emre Enstitüsüyle ortaklaşa yürüttü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiyeye gelen öğrencileri ağırladı. 24 farklı ülkeden Bursaya gelen öğrenciler, hem şehri gezdi hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buldu. İtalya, Fransa, Amerika, Arjantin, Gana, Mısır, Malezya, Nijerya ve İngiltere gibi ülkelerde yaşayan öğrenciler, BUSMEKte düzenlenen programda, çini sanatını ve Türk yemekleri yapmayı öğrendi. Dolma saran, mantı ve köfte gibi yemekler pişiren öğrenciler, yaptıkları yemekleri hep birlikte yedi.
Türk yemeklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Malezyalı Xın Yı Tan, “Bugün sarma sarmayı öğrendik. Türkiyeye ilk defa geliyorum. Türk insanını, kültürünü ve yemeklerini çok beğendim. Osmanlı tarihinin Bursadaki kalıntılarını görmek, beni çok heyecanlandırdı. Kendi ülkeme döndüğümde, öğrendiğim tüm yemekleri yapacağım dedi.
Nijeryadan gelen Njideka Dimgba ise, “Türk mutfağı ile bazı yemeklerimiz benziyor. Ancak Nijeryaya gittiğimde, sarma sarmaya devam edeceğim. Bizim için güzel bir deneyim oldu. Türk insanının misafirperverliği beni çok mutlu etti. Bursanın ise dağından denizine her şeyi ile yeşil bir şehir olması dikkatimi çekti” diye konuştu.
Yabancı öğrencileri Bursada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander, Bursanın iklimi, sanayisi ve tarihiyle Türkiyenin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.
BUSMEK, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi ve Yunus Emre Enstitüsüyle ortaklaşa yürüttü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiyeye gelen öğrencileri ağırladı. 24 farklı ülkeden Bursaya gelen öğrenciler, hem şehri gezdi hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buldu. İtalya, Fransa, Amerika, Arjantin, Gana, Mısır, Malezya, Nijerya ve İngiltere gibi ülkelerde yaşayan öğrenciler, BUSMEKte düzenlenen programda, çini sanatını ve Türk yemekleri yapmayı öğrendi. Dolma saran, mantı ve köfte gibi yemekler pişiren öğrenciler, yaptıkları yemekleri hep birlikte yedi.
Türk yemeklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Malezyalı Xın Yı Tan, “Bugün sarma sarmayı öğrendik. Türkiyeye ilk defa geliyorum. Türk insanını, kültürünü ve yemeklerini çok beğendim. Osmanlı tarihinin Bursadaki kalıntılarını görmek, beni çok heyecanlandırdı. Kendi ülkeme döndüğümde, öğrendiğim tüm yemekleri yapacağım dedi.
Nijeryadan gelen Njideka Dimgba ise, “Türk mutfağı ile bazı yemeklerimiz benziyor. Ancak Nijeryaya gittiğimde, sarma sarmaya devam edeceğim. Bizim için güzel bir deneyim oldu. Türk insanının misafirperverliği beni çok mutlu etti. Bursanın ise dağından denizine her şeyi ile yeşil bir şehir olması dikkatimi çekti” diye konuştu.
Yabancı öğrencileri Bursada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander, Bursanın iklimi, sanayisi ve tarihiyle Türkiyenin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!